2014. június 28., szombat

Második fejezet- A búcsú



- Ne!- sikítok fel.
Nem lehet igaz!
Kitörnek belőlem a könnyek. Látom, hogy a szüleim is sírnak. Nem csoda, hiszen minden szülő rémálma, hogy a gyerekét sorsolják ki.
Zoe csak áll. Még mindig sokkos állapotban van. A körülötte állók utat engednek neki. Lassan és bizonytalanul kisétál. Látom, hogy Effie örül, hogy végre igazi dráma van.
-  Akkor a kiválasztottak fogjanak kezet- mondja amikor a húgom is felért a színpadra
Zoe zokogva megölel a kézfogás helyett, amit viszonozok.
- Nyugodj meg. Minden rendben lesz.Megígérem, hogy élve kijutsz az Arénából-mondom rés így is gondolom. Ha végül- csodával határos módon- csak ketten maradunk én képes leszek megölni magamat csak, hogy Zoe kijusson.

- Tudom mit tervezel- mondja a testvérem amikor már egy kis szobában ülünk a Törvényszék épületében és arra várunk, hogy a szüleink belépjenek- fel akarod áldozni magad. De nem hagyom
- A húgom vagy…-kezdem
- Tudom- sóhajt- a kötelességed, hogy megvédj. De két dolgot tisztázzunk. Először is. Egy perccel vagy idősebb nálam, úgyhogy semmivel sem vagy érettebb nálam. Másodszor: honnan gondolod hogy nem halunk meg mindketten? 2 tizennégy éves lány 4 tizennyolc éves hivatásossal szemben…- folytatná, de belépnek a szüleink.
Mindketten az ajtóhoz futunk és megöleljük őket. Egy szót se szólunk. Mit mondhatnánk? Nem mondhatjuk, hogy hazatérünk és ők se mondhatják, hogy várnak haza. Mind a négyen tisztában vagyunk vele, hogy soha többé nem lesz már négytagú a család.
- Lejárt az idő- jelenti ki egy békeőr és kiráncigálja anyuékat.
Mivel nincs több hozzátartozónk a békeőrök kikísérnek minket egy autóhoz, ami elvisz minket az állomásra.
Az autóban Effie Trinket beszáll mellénk majd végigmér minket
-  Lányok nem kell ilyen elkeseredettnek lenni. Van már egy győztes aki 14 évesen nyert. Ő a mentorotok.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése